24.3.13

Eγκαίνια της Έκθεσης “ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” στα Μουδανιά


apameia
Ο Σύλλογος Γυναικών Νέων Μουδανιών «Απάμεια», υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, φιλοξενεί για πρώτη φορά τη μοναδική Κινητή Εκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας από 25 Μαρτίου έως και 26 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του ανοιχτού θεάτρου Νέων Μουδανιών. Πρόκειται για μία κινητή έκθεση του ερευνητή Κώστα Κοτσανά με λειτουργικά ομοιώματα, επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, η οποία φέρει την επωνυμία Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία «ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»...

prosklisi egainion
Σκοπός της είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Εκθέματα, όπως το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, η πρώτη ατμομηχανή της ανθρωπότητας με την αιολόσφαιρα του Ηρωνος, ο πρώτος κερματοδέκτης, ο αστρολάβος του Πτολεμαίου και άλλες 40 μοναδικές εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων, άγνωστες ίσως σε πολλούς, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τους.
Είναι , πιστεύουμε , μία σημαντική εκδήλωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Χαλκιδική και μάλιστα από ένα σύλλογο μόλις 9 μηνών, που θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δουν από κοντά πως λειτουργούσαν 40 από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των προγόνων μας και να νοιώσουν πράγματι υπερήφανοι και μάλιστα στις σημερινές ημέρες που έχουμε όλοι ανάγκη να τονώσουμε το ηθικό μας.
Τη Κυριακή 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών, παρουσία του εμπνευστή και ιδρυτή της έκθεσης κ. Κώστα Κοτσανά, ενώ οι πύλες της έκθεσης για το κοινό ανοίγουν στις 25 Μαρτίου, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα, ο κ. Κοτσανάς και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ,θα δώσουν συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα της έκθεσης, που βρίσκεται στο Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αίθουσα έχει διαμορφωθεί , με προσωπική εργασία από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας και πραγματικά έχει δημιουργηθεί μία αίθουσα-στολίδι , που αξίζει να τη δείτε, κυρίως όσοι έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν τη συγκεκριμένη αίθουσα.
Στην ιστοσελίδα μας www.apamia.gr μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση.
Ελπίζουμε ότι θα μας τιμήσετε με τη παρουσία σας και θα στηρίξετε τη πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας, με όποιο τρόπο εσείς θεωρείτε εφικτό.
Σας περιμένουμε να σας δούμε στη συνέντευξη τύπου και στα εγκαίνια.
Ευχαριστούμε
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Χριστίνα Ψωμαδέλλη – Πρόεδρος ( 6977417262)
Μαρία Κασατούρα – Αντιπρόεδρος
Λίνα Παπαδοπούλου – Γεν. Γραμματέας & Υπεύθυνη της Εκθεσης (6947431153)
Γίτσα Γεώργογλου – Γραμματέας
Καρίνα Λιάκου - Ταμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: