19.11.13

Εκδικάζεται η υπόθεση για απαγωγή Ρώσου επιχειρηματία στη Χαλκιδική

Με τη συνοδεία δύο εύσωμων και καλοντυμένων σωματοφυλάκων προσήλθε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 51χρονος Ρώσος επιχειρηματίας για να καταθέσει πως έπεσε θύμα απαγωγής μαζί με τη σύζυγο και το 17χρονο γιο τους, τον Ιούλιο του 2012, στη Χαλκιδική. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τρεις άνδρες, ένας 41χρονος υπήκοος Καζακστάν με επιχειρηματική δραστηριότητα realestate και έδρα τη Μόσχα,
ο 37χρονος Ρώσος "βοηθός" του και ένας 35χρονος συμπατριώτης του, μάγειρας στο επάγγελμα. Όλοι είναι προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για ληστεία.





Ο "προστατευόμενος" μάρτυρας περιέγραψε την περιπέτεια του λέγοντας ότι μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον παρέλαβε ο 41χρονος κατηγορούμενος, με Ι.Χ. αυτοκίνητο , προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, αλλά τον οδήγησε σε μεζονέτα στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.



Επίσης με τη συνδρομή διερμηνέα, στη συνέχεια, η εντυπωσιακή και μοδάτη 43χρονη σύζυγος υποστήριξε τα ίδια. Ότι την επόμενη μέρα ο κατηγορούμενος την έπεισε, όπως και τον 17χρονο γιο της, να πάρουν όλα τα πράγματα και να τον ακολουθήσουν, μεταφέροντας τους από το ξενοδοχείο στην ίδια μεζονέτα. Και ότι με την παραπάνω μέθοδο τους κοίμισε.



Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκιδικής κατέθεσαν ότι ο 41χρονος ζήτησε 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει ενώ είχε αφαιρέσει από το θύμα 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες, επιχειρώντας να κάνει ανάληψη μετρητών από δυο ΑΤΜ, στα Ν. Μουδανιά. Ο δεύτερος κατηγορούμενος εντοπίστηκε σε ταξί στην Κασσάνδρα, λέγοντας ότι τον φώναξε ο 41χρονος για την φύλαξη των απαχθέντων, που τελικά κατάφεραν να αποδράσουν.



Στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής είπε ότι, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε διαπίστωσε ίχνη από τρύπημα σύριγγας στα σώματα, όπως ισχυρίζονται τα θύματα. Η ομογενής από το Καζακστάν, κουμπάρα του βασικού κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο 41χρονος διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του 51χρονου Ρώσου επιχειρηματία και ότι της έγραψε ένα οικόπεδο, στο όνομα της μητέρας της για φορολογικούς λόγους, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Και όταν χώρισαν ζητούσε τα χρήματα πίσω. Η δίκη συνεχίζεται...

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: